Λήξη μαθημάτων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διδακτικού έτους 2023-2024

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με σχετικό ΦΕΚ, ως ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα Γενικά Λύκεια ορίζεται η 17η Μαΐου 2024, ημέρα Παρασκευή.

Λήξη μαθημάτων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διδακτικού έτους 2023-2024 Read More »

Ειδική Ψηφιακή Πλατφόρμα για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και φαινομένων εκφοβισμού

Παρακαλούμε ενημερωθείτε από τα σχετικά ΦΕΚ:

Δημιουργία και λειτουργία Ειδικής Ψηφιακής Πλατφόρμας:


Αρμοδιότητες και καθήκοντα υπεύθυνων αποδεκτών αναφορών στη σχολική μονάδα και τετραμελών ομάδων δράσης στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης:

Ειδική Ψηφιακή Πλατφόρμα για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και φαινομένων εκφοβισμού Read More »

Προετοιμασία για τις εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές για το νέο σχολικό έτος 2024-2025

Ενόψει της λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής των μαθητών/τριών στην Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη για το σχολικό έτος 2024-2025, παρακαλούμε όπως ενημερωθείτε από την επισυναπτόμενη επιστολή και προβείτε στη συμπλήρωση των 2 υπεύθυνων δηλώσεων.

Προσοχή, η συγκεκριμένη διαδικασία είναι προετοιμασία για τις e-εγγραφές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο (Ιούνιο 2024). Για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα ενημερωθείτε με νέα ειδοποίηση.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΣΩ GOV

Προετοιμασία για τις εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές για το νέο σχολικό έτος 2024-2025 Read More »

Υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχ. έτος 2024-25

Υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχ. έτος 2024-25 Read More »

Εισαγωγή μαθητών/τριών στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, κατά το σχολικό έτος 2024-2025

Παρακαλούμε, ενημερωθείτε από τα παρακάτω έγγραφα pdf:

Εισαγωγή μαθητών/τριών στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, κατά το σχολικό έτος 2024-2025 Read More »

Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών – σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ: www.ynanp.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών/στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ακαδημαϊκού έτους 2024-2025. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.


Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε από 26-03-2024. Όλοι οι υποψήφιοι από την 26-03-2024 πρέπει να υποβάλλουν αίτηση, ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Παραρτήματος Ε΄ της Προκήρυξης Διαγωνισμού. Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης οφείλουν να υποβάλλουν σε οποιαδήποτε ΑΕΝ (Παράρτημα Γ΄) κανονικά και πλήρη τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η αίτησή τους.


Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών (που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΝΑΝΠ), λήγει στις 25-04-2024 ημέρα Πέμπτη.

Περισσότερα στα παρακάτω έγγραφα:

Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών – σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025 Read More »

Υπενθύμιση προθεσμίας προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή φοιτητών/ριών στη Σχολή Αξιωματικών και σπουδαστών/ριών στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2024

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, η ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης συμμετοχής στο διαγωνισμό εισαγωγής στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, η οποία πραγματοποιείται στην ηλεκτρονική εφαρμογή που λειτουργεί ειδικά για το Διαγωνισμό στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος www.fireservice.gr, λήγει την Τρίτη 26-03-2024.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι μετά την ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης, η υποβολή όλων των δικαιολογητικών, υποχρεωτικών (της παρ. 2 του ΚΕΦ.Γ΄ της προκήρυξης) και των κατά περίπτωση ειδικών κατηγοριών (της παρ. 3 του ΚΕΦ.Γ΄ της προκήρυξης), διεκπεραιώνεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, με σάρωση (σε μορφή PDF) και αποστολή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dikaiol@psnet.gr έως και την Πέμπτη 28/03/2024.

Η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος: www.fireservice.gr

Δείτε περισσότερα εδώ.

Υπενθύμιση προθεσμίας προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή φοιτητών/ριών στη Σχολή Αξιωματικών και σπουδαστών/ριών στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2024 Read More »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 1ος ΠΑΝΑΤΤΙΚΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ «Ι. ΚΑΚΡΙΔΗΣ»ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –

ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 12.00, στο 1ο ΓΕ.Λ. Ν. Ιωνίας ολοκληρώθηκε ο 1ος Παναττικός Διαγωνισμός Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας «Ι. Κακριδής» με  την εκδήλωση βράβευσης των διακριθέντων μαθητών και απονομής των βεβαιώσεων συμμετοχής. Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από το 1ο ΓΕ.Λ. Ν. Ιωνίας, υπό την αιγίδα της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας.

Παρευρέθησαν και χαιρέτησαν ο καθηγητής Ελληνικής Φιλολογίας στο Παν/μιο Πελοποννήσου και επιστημονικός υπεύθυνος του Διαγωνισμού κ. Ανδρέας Μαρκαντωνάτος, ο αναπληρωτής του Διευθυντή της Δ.Ε. Β΄ Αθήνας κ. Αθανάσιος Παλλαντζάς και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ν. Ιωνίας κ. Νίκος Δακουτρός.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες, καθηγητές, διευθυντές και γονείς.

Τα μέλη της Οργανωτικής, της Επιστημονικής Επιτροπής και της Ομάδας Εργασίας των Φιλολόγων απένειμαν στους μαθητές και τις μαθήτριες τα βραβεία, τις τιμητικές διακρίσεις και τις βεβαιώσεις συμμετοχής.

Την εκδήλωση προλόγισε η Διευθύντρια  του 1ου ΓΕ.Λ. Ν. Ιωνίας, κ. Μπολώτη Σταματίνα και συντόνισε η κ. Μαρία Κουτούση, φιλόλογος του 1ου ΓΕ.Λ. Ν. Ιωνίας, υπεύθυνη του Διαγωνισμού.

Συγχαρητήρια  σε όλους και όλες τους μαθητές και μαθήτριες  που έλαβαν μέρος στον Διαγωνισμό!

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ.

.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 1ος ΠΑΝΑΤΤΙΚΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ «Ι. ΚΑΚΡΙΔΗΣ»ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Read More »

Εκδήλωση βράβευσης και απονομής βεβαιώσεων συμμετοχής στα πλαίσια του 1ου ΠΑΝΑΤΤΙΚΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ «Ι. ΚΑΚΡΙΔΗΣ»

Σας ενημερώνουμε οτι η εκδήλωση βράβευσης και απονομής βεβαιώσεων συμμετοχής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, στις 12.00, στο 1ο ΓΕ.Λ. Ν. Ιωνίας.

Εκδήλωση βράβευσης και απονομής βεβαιώσεων συμμετοχής στα πλαίσια του 1ου ΠΑΝΑΤΤΙΚΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ «Ι. ΚΑΚΡΙΔΗΣ» Read More »