29/11/2023- Επίσκεψη του Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου κου Καπέτη στο σχολείο μας

Στο πλαίσιο των δράσεων για την ομαλή μετάβαση μεταξύ εκπαιδευτικών βαθμίδων και προς την αγορά εργασίας επισκέφθηκε το σχολείο μας ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου κος Καπέτης Χρυσόστομος (Μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π) της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας).

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α’ τάξης ενημερώθηκαν για τα τμήματα του Πανεπιστημίου, τα επαγγελματικά δικαιώματα και την επαγγελματική αποκατάστασή τους. 

23/11/2023- Επίσκεψη στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος

 Η έκθεση «Οικονομία και Κλίμα: Handle with care» περιγράφει το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και αναλύει τις οικονομικές του συνέπειες, τη σημασία του για τις κεντρικές τράπεζες, αλλά και τους τρόπους που επιλέγονται για την αντιμετώπισή του.

Εστιάζοντας κυρίως στη χώρα μας, αξιοποιεί την καίρια συνεισφορά εξειδικευμένων οικονομολόγων και εμπειρογνωμόνων της ΤτΕ, περιλαμβάνει διαδραστικά ψηφιακά εκθέματα και πλαισιώνεται από ένα μουσειοεκπαιδευτικό πρόγραμμα και μια σειρά παράλληλων πολιτιστικών και επιμορφωτικών δράσεων, οι οποίες ενισχύουν την ενημέρωση και ενεργό συμμετοχή του κοινού – και κυρίως της νέας γενιάς – στην επείγουσα δέσμευση και κινητοποίηση που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του φαινομένου σε παγκόσμια κλίμακα.

Δείτε στιγμιότυπα από την μουσειακή μας εμπειρία εδώ:

21/11/2023 - Επίσκεψη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Στις 21/11/2023 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικη επίσκεψη της Β’ Λυκείου του σχολείου μας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο των δράσεων για την ομαλή μετάβαση μεταξύ εκπαιδευτικών βαθμίδων και προς την αγορά εργασίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για τα τμήματα σπουδών του Πανεπιστημίου και  ξεναγήθηκαν στη Βιβλιοθήκη.

Δείτε στιγμιότυπα εδώ:

11/10/2023 - Επίσκεψη στη ΒΙΑΝΕΞ

Στα πλάισια του προγράμματος του επαγγελματικού προσανατολισμού τα τμήματα της Γ λυκείου Υγείας και Θετικής επισκέφτηκαν το εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων ΒΙΑΝΕΞ στη Μεταμόρφωση.

Φωτογραφίες απο την προετοιμασία των μαθητών για την είσοδό τους στο εργοστάσιο:

17/5/2023 Ερευνώ και μαθαίνω χορεύοντας

Στο πλαίσιο της δράσης «Ερευνώ και μαθαίνω χορεύοντας» κατά το σχολικό έτος 2022-2023 οι μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν τις εργασίες τους και εκτέλεσαν τα χορευτικά που είχαν προετοιμάσει. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

17/5/2023 "...ποιητικές δημιουργίες"

Την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023, οι μαθητές/τριες της Α’ Λυκείου παρουσίασαν στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του σχολείου μας τις ποιητικές τους δημιουργίες!

Με βάση τα βιώματα, τις εμπειρίες και τα γεγονότα της επικαιρότητας οι μαθητές και οι μαθήτριες εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας ποιήματα που μοιράστηκαν με όλη τη σχολική κοινότητα ως μικρό δείγμα της δημιουργικής γραφής τους.

15/5/2023 Νεοελληνική λογοτεχνία στην Α λυκείου

Στο πλαίσιο του μαθήματος της «Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας» κατά το σχολικό έτος 2022-2023 οι μαθητές της Α’ τάξης εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν με βάση τους νεοέλληνες πεζογράφους και ποιητές.  Μέρος των εργασιών τους αποτελούν οι παρακάτω προσωπογραφίες και η «Στέλλα Βιολάντη» ως… graphic novel.

Η εικονογράφηση του αποσπάσματος από το μυθιστόρημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου «Στέλλα Βιολάντη» έγινε από τη μαθήτρια Ανδριάννα  Καλλιμάνη.

Κωστής Παλαμάς (1859 – 1943)
Προσωπογραφία από τη μαθήτρια Ανδριάννα Καλλιμάνη

Γεώργιος Σουρής (1853-1919)
Προσωπογραφία από τη μαθήτρια Βοργιά Γεωργία

10/5/2023 - Πανεπιστημιακή ανασκαφή του ΕΠΚΑ στο Πλάσι, Μαραθώνα

Ομάδα μαθητών/τριών της Β’ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκε την πανεπιστημιακή ανασκαφή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΠΚΑ στο Πλάσι, Μαραθώνα και συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

«Πλάσε Αρχαιολογικές Ιστορίες στο Πλάσι».

 

Οι μαθητές/τριες αρχικά ενημερώθηκαν από φοιτητές Μουσειολογίας για το ιστορικό πλαίσιο της ευρύτερης περιοχής και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στον χώρο, ο οποίος λειτουργεί ως πρακτική άσκηση των τεταρτοετών φοιτητών του τμήματος Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ. Αφού χωρίστηκαν σε ολιγομελείς ομάδες, οι φοιτητές/τριες εμψυχωτές μάς εισήγαγαν στον κόσμο του αρχαιολόγου, δηλαδή στον τρόπο ανασκαφής, στα εργαλεία που χρησιμοποιούνται, στις μεθόδους συλλογής- καταγραφής-αποτύπωσης των κινητών ευρημάτων, στην ερμηνεία της στρωματογραφίας και των αρχιτεκτονικών κατασκευών στα σκάμματα.

Συμμετείχαν και οι ίδιοι οι μαθητές/τριες στη συλλογή μικροευρημάτων από το κόσκινο και το νεροκόσκινο, στη χρονολόγηση κεραμικής με βάση ειδικών καταλόγων, είδαν ευρήματα την ώρα της αποκάλυψής τους στο σκάμμα, συνομίλησαν με τους φοιτητές, οι οποίοι με μεγάλη προθυμία απάντησαν σε όλα τα ερωτήματά τους. Τέλος, όλοι πήραν μια αναμνηστική κονκάρδα, έγραψαν σημειώματα με τις εντυπώσεις τους και αποχαιρέτησαν τον Κανέλλο, τον τετράποδο φύλακα της ανασκαφής!  

26/04/2023 - Ενημερώνομαι και προστατεύω το Περιβάλλον

Στο πλαίσιο της δράσης «Ενημερώνομαι και προστατεύω το Περιβάλλον»  ομάδα μαθητών/τριών μας της Α’΄ τάξης με τους εκπαιδευτικούς τους  επισκέφθηκαν το δάσος του Υμηττού,  ενημερώθηκαν  για τη χλωρίδα, την  πανίδα, τα πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής τη δασοπροστασία και  γενικότερα τη συμβολή του δάσους στην ποιότητα  ζωής μας. Το όνομα του  1ου ΓΕ.Λ. Νέας Ιωνίας δόθηκε σε ένα από τα μονοπάτια του Υμηττού.  Ευχαριστούμε για τη βοήθειά του τον   Αντιδήμαρχο  Παιδείας, Πολιτικής  Προστασίας, Τουρισμού & Οικολογία του Δήμου Καισαριανής  κύριο Μάνο  Κιτσέλλη.

24/03/2023 - Εκδήλωση 25ης Μαρτίου

Παρακάτω θα βρείτε το βίντεο της εκδήλωσης του σχολείου για την 25η Μαρτίου

21/03/2023 - Διδακτική επίσκεψη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Οι μαθητές της Β’ ανθρωπιστικής και Γ’ ανθρωπιστικής επισκέφθηκαν το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ξεναγήθηκαν στη βιβλιοθήκη και στις αίθουσες διδασκαλίας του Πανεπιστημίου, ενημερώθηκαν από καθηγητές για τα τμήματα του Πανεπιστημίου και παρακολούθησαν κατά ομάδες μια παρουσίαση μαθήματος στα αμφιθέατρά του.

10/02/2023 - Διδακτική επίσκεψη στο Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ

17/11/2022 - Εκδήλωση 17 Νοέμβρη

2/11/2022 - Διδακτική εκδρομή Α' Λυκείου στην Πάρνηθα

27/10/2022 -Εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

Υλικό από τη σχολική εορτή και την παρέλαση του σχολείου

19/10/2022 - Ιστορικός περίπατος

Την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε ιστορικός περίπατος στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας με τίτλο «Το μπλόκο της Καλογρέζας», στο πλαίσιο της δράσης του σχολείου μας: «1923-2023: Εκατό χρόνια από την ίδρυση της πόλης μας». Συμμετείχαν οι μαθητές/τριες των δύο τμημάτων προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ΄ τάξης με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ.κ. Χαντζή Ε. και Βασιλείου Ε.

Πρώτη μας στάση τα λεγόμενα «Πέτρινα της Φρειδερίκης» και το Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας προκειμένου να  προσεγγίσουμε πολλαπλές ιστορικές αφηγήσεις της πόλης μας, πριν φτάσουμε στην πλατεία Ηρώων, κύριο προορισμό της δράσης μας. Εκεί, όπου και το μνημείο πεσόντων από το μπλόκο της Καλογρέζας, έγινε λεπτομερής αναφορά στα ιστορικά γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, της Κατοχής, της Εθνικής Αντίστασης στη χώρα μας, καθώς και των γεγονότων που οδήγησαν στις 15 Μαρτίου του 1944. Παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο του Κ. Χαλέμου «Σαν τα πουλιά τα τουφεκάν», φωτογραφικό και αρχειακό υλικό της εποχής.

Ο περίπατός μας ολοκληρώθηκε στο Αδριάνειο Υδραγωγείο, επί της Εθνικής Αντιστάσεως, όπου συζητήθηκε η σημασία του τόσο κατά την αρχαιότητα όσο και κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Τονίστηκε, επίσης, η συμμετοχή των γυναικών στην Εθνική Αντίσταση και συγκεκριμένα της Ηλέκτρας Αποστόλου, μια και ο ανδριάντας της βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του ομώνυμου πολιτιστικού Πολυκέντρου στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Νεότητας, στο Νέο Ηράκλειο.

6/4/2022 - Διδακτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Διδακτική επίσκεψη στο πλαίσιο του μαθήματος της φιλοσοφίας στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, όπου οι μαθητές/τριες της Β’ τάξης ξεναγήθηκαν στα εκθέματα μοντέρνας τέχνης. Υπεύθυνη καθηγήτρια η  φιλόλογος κ. Μαρία Κουτούση.

3/2022 και 4/2022 - Σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ

Κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο οι ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου του σχολείου μας αγωνίστηκαν με επιτυχία σε αρκετούς αγώνες των πρωταθλημάτων τους. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και φωτογραφίες από τους αγώνες:

Ποδόσφαιρο:

1ο ΓΕΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ – 1ο ΓΕΛ ΚΗΦΙΣΙΑΣ:  5 – 3

1ο ΓΕΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ – ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ: 5 – 3 στα πέναλτυ (1-1 κανονική διάρκεια)

Μπάσκετ:

1ο ΓΕΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ – 2ο ΓΕΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ:  52 -24

1ο ΓΕΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ – 1ο ΓΕΛ ΠΑΠΑΓΟΥ:  48 -45

1ο ΓΕΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ – 1ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:  57 -40

25/3/2022 - Κατάθεση στεφάνου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

3/3/2022 - Στο πλαίσιο της δράσης "Μετά το Λύκειο...": Ενημέρωση για το τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου μαθητές και μαθήτριες της Β και Γ τάξης των 2ου και 4ου επιστημονικών πεδίων παρακολούθησαν διαδικτυακά εκδήλωση ενημέρωσης του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ.

23/2/2022 - Ηλιακά Εκρηκτικά Φαινόμενα και Γεωπεριβάλλον

Την Τετάρτη στις 23/02/2022 η κα Πρέκα – Παπαδήμα Παναγιώτα, Επίκουρη Καθηγήτρια Φυσικής του ΕΚΠΑ του τομέα Αστρονομίας πραγματοποίησε ομιλία στην Γ’ τάξη με θέμα:

«ΗΛΙΑΚΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

στα πλαίσια του μαθήματος της φυσικής και επαγγελματικού προσανατολισμού.

8/2/2022 - Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Την Τρίτη 08-02-2022 οι Α και Β τάξεις του σχολείου μας παρακολούθησαν διαδικτυακά εκδήλωση από στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με

Θέμα: « Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, για το έτος 2022 »

Θεματολογία:
• η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες,
• οι παγίδες που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης,
• ο διαδικτυακός σεξουαλικός εξαναγκασμός και εκβιασμός,
• ο εθισμός στο διαδίκτυο,
• το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού.

ΦΥΛΛAΔΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 1 (pdf)

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 2 (pdf)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ (pdf)

 

4/2/2022 - Στο πλαίσιο της δράσης "Μετά το Λύκειο...": Ενημέρωση για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Την Παρασκευή 4-2-2022 φοιτήτριες και φοιτητές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών παρουσίασαν τα τμήματα του Πανεπιστημίου, τα προγράμματα σπουδών, τις δράσεις που υλοποιούνται στο Πανεπιστήμιο και συζήτησαν με τους/τις μαθητές/τριες για τις δικές τους απορίες.

Την ενημέρωση παρακολούθησαν μαθήτριες και μαθητές των τμημάτων Γ οικονομίας-Πληροφορικής και μαθητές της Β τάξης θετικού προσανατολισμού.

2/2/2022 - Στο πλαίσιο της δράσης "Μετά το Λύκειο...": Ενημέρωση για το Τμήμα Στατιστικής της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Την Τετάρτη 2-2-2022 πραγματοποιήθηκε Διαδικτυακή ενημέρωση των μαθητών/τριών σχετικά με τις δράσεις και τις προοπτικές που προσφέρει το Τμήμα Στατιστικής της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρακολούθησαν μαθητές/τριες των προσανατολισμών οικονομίας – πληροφορικής και θετικών σπουδών.

17/12/2021 - Στο πλαίσιο της δράσης "Μετά το Λύκειο...": Ενημέρωση για το τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Ε.Κ.Π.Α.

Την Παρασκευή 17-12-2021 οι μαθητές/τριες της Γ τάξης του προσανατολισμού οικονομίας-πληροφορικής παρακολούθησαν διαδικτυακή ενημέρωση από το τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Ε.Κ.Π.Α.

Στους παρακάτω συνδέσμους ενδεικτική θεματολογία από την παρουσίαση:

https://www.canva.com/design/DAEXVSytwaE/mLKoC5n2EovZbXwLWWIMNA/view?utm_content=DAEXVSytwaE&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=sharebutton 

https://www.canva.com/design/DAEaT7EmCKQ/cDYlFNQfA9BAl8N4qnOXug/view?utm_content=DAEaT7EmCKQ&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=sharebutton

6/12/2021 - Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο χώρο του σχολείου από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Τη Δευτέρα 6-12-2021 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του θεάτρου σεμινάριο πρώτων βοηθειών με τη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 

Υπεύθυνος του σεμιναρίου ήταν ο κύριος Γιώργος Τζήμας από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Τμήματος Περιστερίου. 

Στο σεμινάριο παρευρέθηκαν η Διευθύντρια και οι Καθηγητές του σχολείου καθώς και αντιπροσωπεία μαθητών.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε σχετικές φωτογραφίες και βίντεο:

2/12/2021 - Στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Γραφείου Καθηγητών από τους μαθητές του Α3

Την Πέμπτη 02-12-2021 οι μαθητές/τριες του τμήματος Α3 με επίβλεψη της κ. Κωστελέτου στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο των γραφείων μας.

2/12/2021 - Επίσκεψη Γ' Τάξης στο Βράχο της Ακρόπολης και στο Θησείο

Τους μαθητές της Γ’ Τάξης συνόδεψαν οι Καθηγητές Κώτσος, Κολλιοπούλου, Κουτούση και Ξευγένης.

21/03/2021 - Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Στο συνημμένο αρχείο έχουμε μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας από τα τμήματα:

  • της Β΄τάξης με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Πατσέλα. Τα χαϊκού τα έγραψαν τα παιδιά της Β’ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.    PoetrypPP
  • Α3 και Α4 με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Εφη Σίτα. Το αρχείο είναι συμπιεσμένο.   poetry

 

18/03/2021 - Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση – ΟΠΑ

Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σήμερα (18/3/21) μία άκρως ενδιαφέρουσα διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση από το OIKONOMIKO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα της εκδήλωσης καθώς και υλικό από την παρουσίαση..